Riasztás mobiltelefonra havidíj nélkül

Az általunk telepített riasztórendszerek, legyen az vezetékes riasztó, rádiós riasztó, vagy hibrid riasztórendszer alkalmasak a feladatra, hogy az Ön távollétében riasztási eseménykor ne csak a helyszínen jelezze hang- és fényjelzéssel a betörési kísérletet, hanem felhívja, szöveges üzenetben értesítse Önt a mobiltelefonján. Alapvetően 3 lehetőséget kínálunk, hogy direktben értesítse Önt a riasztórendszer, viszont általában 2 opción gondolkoznak a megrendelőink. Ez a három riasztó átjelzési lehetőség az analóg telefonvonal bekötése a központba, GSM kommunikátor felszerelése a riasztó mellé, vagy IP (internet modul) illesztése a riasztórendszer központjához.

 Az első lehetőség az analóg telefonvonal használata. Napjainkban a szolgáltatók nem biztosítanak már analóg telefonvonalat, hanem digitális szolgáltatásokat kínálnak, mely nem alkalmas az átjelzésre. Önnek, ha tudomása van arról, hogy digitális a telefonvonala, akkor ezt az opciót ne is vegye figyelembe. Szakértőink segítenek Önnek, hogy milyen telefonvonallal rendelkezik, ha mégsem tudná. Amennyiben Ön analóg telefonvonallal rendelkezik, úgy nem szükséges további eszközt vásárolni, hanem egyszerűen a telepítés során bekötjük a riasztó központjába azt. Előnye, hogy nem kell további költségekkel számolnia, viszont van számos hátránya is ennek a megoldásnak. Hátránya, hogy az analóg vonal nem él abban az esetben, ha áramszünet van a védett ingatlanban. Egy betörés esetén, ha kívül van a villanyóra, akkor annak lekapcsolásával kezdenek a behatolók. Így a rendszer csak a helyszínen ad jelzést, viszont Ön nem kap értesítést a rendszertől, mert a kommunikációs csatorna inaktív. A másik hátránya, hogy a telefonvonal központhoz történő kábelezése gyakran nem megoldható esztétikusan.

A második lehetőség, hogy a riasztórendszert átjeleztessük az Ön mobil készülékére, a GSM kommunikátor illesztése a rendszerhez. A GSM kommunikátor a riasztó központja mellé kerül felszerelésre, így attól kapja a szükséges tápot, áramot. Az áramellátása miatt, ha nincs áram az ingatlanban, a GSM működik továbbra is, hisz a riasztó központ egy akkumulátor segítségével szünet mentesítve van. Biztonságos megoldás és az egyszeri költségen felül minimális ráfordítás az üzemeltetése. Javasolni szoktuk, hogy feltöltős SIM kártyát használjon a megrendelő, mert csak akkor fogy róla pénz, ha kommunikál a rendszer egy riasztást. A tapasztalat az, hogy évente kell tölteni a SIM kártyákat.

A harmadik lehetőség, hogy az általunk telepített Paradox riasztórendszerek az ingatlanban lévő internet kapcsolatot felhasználva egy IP modul segítségével jelezzenek át okos telefonra. Az IP modult vezetékkel vagy vezeték nélküli eszközzel össze kell kötni a routerrel és a riasztó központtal. Okos telefonon applikáció is elérhető hozzá, mely lehetővé teszi a riasztó vezérlését is távolról. Jó és innovatív megoldás, mely az egyszeri költség mellett nem von maga után további anyagi ráfordítást. Biztonsági kockázata viszont az, hogy függ a modemtől. A modem áramszünet esetén nem működik, így nem tud átjelezni Önnek a rendszer. Ezt kiküszöbölendően javasolt egy szünetmentes tápegység a modem elé is, így viszont jelentős anyagi ráfordítással kell számolni, ennél a megoldásnál.

További kérdései esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén. Képek a témakörben:

 

 

 

Riasztórendszerek

Riasztók vezetékes és vezeték nélküli megoldássokkal.

AJÁNLATKÉRÉS

Kamerarendszerek

Full HD és IP kamerás biztonsági kamera rendszerek.

AJÁNLATKÉRÉS

Távfelügyelet

Piacvezető távfelügyeleti szolgáltatás lakossági és üzleti ügyfelek részére.

AJÁNLATKÉRÉS

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk