Milyen érzékelő szenzorokat tud kezelni a riasztó?

Érzékelők, szenzorok leírása

Mozgásérzékelő szenzor: jellemzője, hogy területet véd, azaz egy légtérnek a védelmét egy érzékelővel meg lehet oldani. Több fajta mozgásérzékelő is létezik, az analóg eszközöktől a kombinált digitális megoldásig. A mozgásérzékelő egy alap megoldás a riasztós védelmi megoldásainkban, ezek kiegészítéseként alkalmazzuk a többi féle védelmi szenzort. A mozgásérzékelők elérhetőek vezetékes és vezeték nélküli (rádiós) kiadásban is.

Nyitásérzékelő: jellemzője, hogy a védendő nyílászárókra és a tokra kell szerelni egy-egy ellendarabot. A mágneses működési elv miatt, amikor egymás mellett van a két érzékelő rész, akkor zárt állapotot mutat. A két eszköz eltávolodása esetén, nyitott állapotba kerül és ezek alapján riasztást generál. Bukó-nyíló nyílászárókra történő szereléskor érdemes alulra szerelni az eszközöket, így buktatni még lehet az ablakokat, de mégis aktív marad a védelem. A nyitásérzékelők is elérhetőek vezetékes és vezeték nélküli (rádiós) kiadásban.

Üvegtörés érzékelő: jellemzője, hogy pár méteren belül több üvegfelületet is képes levédeni. A riasztás jelzéseket az üvegfelület törésének a hang frekvenciája generálja. Elsődlegesen külső kirakatok védelmére alkalmazzuk, de sok lakossági ingatlan tökéletes héjvédelmi kiegészítője is. Az üvegtörés érzékelők elérhetőek vezetékes és vezeték nélküli (rádiós) kiadásban is.

Pánikjelző gomb: jellemzője, hogy fix vezetékes, vagy rádiós távadó formájában is hozzá tudjuk illeszteni a riasztó rendszerekhez. Közvetlen néma vagy hangos riasztást képesek vele indítani a felhasználók. A kezelő egységeken alapszolgáltatás, hogy pánikriasztást is tudnak indítani.

Kezelő egység, tasztatúra: jellemzője, hogy ez az eszköz hivatott a riasztórendszereket vezérelni. A kezelő egységek LED és szöveges LCD kijelzéssel is elérhetőek. Innovációként már érintő képernyővel is rendelhetőek a riasztó rendszereink, bár ez jelenleg csak vezetékes összeköttetéssel oldható meg, a nagy áramfelvétele miatt az eszköznek.

Kültéri sziréna, hangjelző: jellemzője, hogy ezek az eszközök biztosítják a helyszíni hangjelzést és fényjelzést betörési események során. A szirénák 100-128 dB hangerővel szólnak, akkumulátoros másodlagos tápellátással vannak ellátva. 100%-ban szabotázs védettek, azaz a falról történő leszedés és a kinyitása esetén is riaszt. Vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is biztosítjuk megrendelőink számára.

 

Riasztórendszerek

Riasztók vezetékes és vezeték nélküli megoldássokkal.

AJÁNLATKÉRÉS

Kamerarendszerek

Full HD és IP kamerás biztonsági kamera rendszerek.

AJÁNLATKÉRÉS

Távfelügyelet

Piacvezető távfelügyeleti szolgáltatás lakossági és üzleti ügyfelek részére.

AJÁNLATKÉRÉS

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk